Protected by Copyscape Online Infringement Check

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Οι "Φόνισσες" της Λατινικής Αμερικής


Μιας και αναφέρθηκα σε προηγούμενο ποστ στην τηλεοπτική σειρά "Mujeres Asesinas" (με αφορμή τη δολοφονία της Paula Sladewski), ας πω και λίγα πράγματα για τη σειρά φαινόμενο της λατινικής αμερικής. Οι "Φόνισσες" λοιπόν κάνουν πάταγο τα τελευταία χρόνια, όπου και να προβάλλονται σε Αμερική και Ευρώπη.

Η σειρά ξεκίνησε το 2005 από την πολύπαθη Αργεντινή και πλέον προβάλλονται διαφορετικές βερζιόν σε Κολομβία, Μεξικό, Εκουαδόρ, Ισπανία, μέχρι και Ιταλία! (Πού ξέρετε μπορεί σύντομα να δούμε και ελληνική διασκευή). Βασίζεται σε αληθινές ιστορίες από τη σειρά βιβλίων της Marisa Grinstein με θέμα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Αργεντινή και οι δολοφόνοι ήταν όλες γυναίκες! Κάτι σαν τον δικό μας "Κόκκινο κύκλο" δηλαδή, αλλά αποκλειστικά με φόνισσες.

Οι γυναίκες αυτές προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και η κάθε μια έχει μια ξεχωριστή ιστορία να μας πει. Ιστορίες γεμάτες πάθη, μίση, ζήλεια, κακοποίηση, τρέλα, σεξουαλικές διαστροφές, μοναξιά, απόγνωση, οργή...

Πολλές από αυτές τις Φόνισσες ενσαρκώνουν στη μικρή οθόνη ηθοποιοί που εδώ στην Ελλάδα έχουμε γνωρίσει μέσα από τις Τηλενουβέλες, όπως η γνωστή μας Εσμεράλντα (Λετίσια Καλδερόν), η Βερόνικα Κάστρο, η Λουτσία Μέντεζ και άλλες.Έτσι, μας δείχνουν κι άλλες πτυχές του ταλέντου τους, με εντυπωσιακά πολλές φορές αποτελέσματα. (Ναι κάποιες από αυτές -κυρίως οι μεγαλύτερες σε ηλικία- έχουν και ταλέντο).

Κατά τη γνώμη μου επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η πεποίθηση πως το αυθεντικό είναι και πιο καλό. Πρώτο βραβείο από μένα λοιπόν στις Αργεντίνες φόνισσες (καλύτερες ερμηνείες, σκηνοθεσία και λιγότερη "εμπορική" διάθεση, τουλάχιστον σε όσα επεισόδια έχω δει εγώ)...

Σκηνές από την πρώτη σεζόν Αργεντινής

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails