Protected by Copyscape Online Infringement Check

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σπάρτακος: νέα σειρά

Η σειρά Spartacus: Blood and Sand βασίζεται στην ιστορία του πιο διάσημου μονομάχου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Δεν έχει καμμία σχέση όμως με την ταινία του Stanley Kubrick που προβλήθηκε το 1960 με πρωταγωνιστή τον Kirk Douglas.

Οι σκηνές μάχης με την ψηφιακή κέτσαπ σε σλόου μότιον θυμίζουν τους "300", το στόρυ του προδομένου συμμάχου των Ρωμαίων που χάνει την οικογένειά του και γίνεται σκλάβος και μονομάχος στις ρωμαϊκές αρένες θυμίζει τον "Μονομάχο" με τον Ράσελ Κρόου, και οι σκηνές ρωμαϊκών οργίων θυμίζουν τον "Καλιγούλα" και μια άλλη επιτυχημένη σειρά "Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire". Γενικά η πρωτοτυπία απουσιάζει αισθητά στην πλοκή, την ατμόσφαιρα και ειδικά στους διαλόγους, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διάθεση του σεναριογράφου να φανεί πιο κουλ με τη συχνή και άστοχη πολλές φορές χρήση βωμολοχιών, αλλά και η διάθεσή του να προκαλέσει με πολλά γυμνά, σκηνές σεξ, και τα ρωμαϊκά όργια που όλοι λατρεύουμε.

Στο καστ βλέπουμε πολλά γνώριμα πρόσωπα με πρώτη και καλύτερη τη Lucy Lawless (ναι εμφανίζεται γυμνή), τη γνωστή μας Ζίνα και σύζυγο του παραγωγού της σειράς Rob Tapert (ο οποίος ήταν παραγωγός και στις σειρές Ζίνα και Ηρακλής), να υποδύεται τη Lucretia, ραδιούργα κοκκινομάλλα (υποπτεύομαι πως είναι περούκα) Ρωμαία και σύζυγο του Batiatus, ιδιοκτήτη της σχολής μονομάχων και ξεπεσμένο αριστοκράτη. Τον Batiatus υποδύεται ο John Hannah, γνωστός στο ευρύ κοινό από το ρόλο του στις ταινίες "The Mummy". Σπάρτακος είναι ο Andy Whitfield ένας πολύ αρρενωπός, ωραίος, μυώδης άντρας (αντικειμενικά μιλώντας) ο οποίος αποδίδει πολύ ικανοποιητικά το ρόλο του όπως και οι προαναφερθέντες ηθοποιοί. Σύζυγος του Σπάρτακου είναι η Σούρα, την οποία υποδύεται η Erin Cummings (όνομα και πράμα η Ερηνούλα), η οποία εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο μέχρι και την αρπαγή της, κυρίως γυμνή σε ερωτικές περιπτύξεις με τον σύζυγό της - αλλά και μετά στα όνειρα, στις αναμνήσεις και τα οράματα του πρωταγωνιστή. Εχθρός του Σπάρτακου ο Claudius Glaber (αρκετά καλός στο ρόλο του ο Craig Parker) ένας αδύστακτος Ρωμαίος, ο οποίος ευθύνεται για την τραγική τύχη του πρωταγωνιστή. Σύζυγος του Glaber, η Ilitheia (ναι ξανθιά είναι) η τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα της παρέας, ( Viva Bianca, η οποία "γράφει" πολύ καλά γυμνή μπροστά στο φακό) κακομαθημένη κόρη ενός διεφθαρμένου συγκλητικού, με τάσεις μεγαλομανίας και πολύ όρεξη για σεξ - κάτι σαν την Πάρις Χίλτον της εποχής δηλαδή.

Αν μπορούσα να το χαρακτηρίσω με μία φραση: σοφτ πορνό με δράση και πολύ μα πολύ (σε εκνευριστικό σημείο) ψηφιακό αίμα. Απευθύνεται κυρίως σε άνδρες, αλλά και σε λεσβίες (βλέπε τη διαφαινόμενη σχέση Lucretia-Ilitheia). Αναλόγως τη διάθεση λοιπόν.

Και επειδή αρκετά το πολυλόγησα, ορίστε το τρέιλερ της σειράς και τα links για να δείτε τα 2 πρώτα επεισόδια online.

Το εντυπωσιακό Trailer


Επεισόδιο 1 και Επεισόδιο 2 .

Και ένα αστείο ελληνικό βίντεο για τη σειρά!

Μικρές Λεπτομέρειες...
1.Παραγωγός της σειράς είναι και ο πολύ επιτυχημένος σκηνοθέτης Sam Raimi (Spiderman1,2,3, Darkman, Evil Dead).
2.Μοιάζουν σαν αδέλφια...

Andy Whitfield και Michael Graziadei
(Φωτογραφίες: tvovermind.com , brusimm.com, gaelick.com και forumautori.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails