Protected by Copyscape Online Infringement Check

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Χειριστήριο Κίνησης και στο PS3!

Το στοιχείο που διαφοροποιεί το Nintendo Wii από τις υπόλοιπες κονσόλες νεάς γενιάς είναι ο χειρισμός του. Το Wii Remote ενσωματώνει αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι λαμβάνουν τις κινήσεις που κάνει ο παίκτης με τα χέρια του και μεταφέρονται στο παιχνίδι. Για παράδειγμα σε ένα παιχνίδι τένις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Remote σαν ρακέτα, σε ένα παιχνίδι ξιφομαχιών σαν σπαθί κτλ.

Η Sony ανακοίνωσε δια στόματος του Kaz Hirai προέδρου της Sony Computer Entertainment Inc. , πως την άνοιξη του 2010 θα κυκλοφορήσει ένα ανάλογο motion controller για το PS3 (όπως εκείνο του Nintendo Wii) με σκοπό να κερδίσει το κοινό που είχε στραφεί στην κονσόλα της Nintendo. Επιπλέον, πάνω στο χειριστήριο θα υπάρχει και μια κάμερα η οποία θα λειτουργεί ως “αισθητήρας”. Το "ραβδί" αναμένεται να είναι πιο ευαίσθητο σε σύγκριση με το αντίστοιχο του Nintendo Wii, αφού θα καταγράφεται η παραμικρή κίνηση, η ακριβής ταχύτητα και δύναμη που ασκεί ο κάθε παίκτης.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίωση της Microsoft για το Project Natal. Η μάχη αναμένεται σκληρή ανάμεσα σε PS3 και XBOX.

Η Sony αποκάλυψε πως η κυκλοφορία του πολυ-αναμενόμενου motion controller της θα καθυστερήσει και θα κάνει τελικά την εμφάνισή του το φθινόπωρο του 2010.

Επίδειξη του motion controller (E3 2009 - PS3 Motion Controller)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails