Protected by Copyscape Online Infringement Check

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Η αποκρουστική "καρέκλα αρκούδα" στο Λευκό Οίκο


Αυτή η καρέκλα ή πολυθρόνα, όπως θέλετε πείτε τη, αυτό το έκτρωμα τέλος πάντων, είναι η πολυθρόνα που είχε ο 17ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Andrew Johnson στη βιβλιοθήκη του, στο Κίτρινο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.
Ήταν φτιαγμένη από τα τομάρια δύο άγριων αμερικανικών αρκούδων που έπεσαν θύμα του διαβόητου κυνηγού και χρυσοθήρα Seth Kinman. Το πιο αποκρουστικό ήταν πως μπορούσες με ένα μηχανισμό να εμφανίσεις το κεφάλι της αρκούδας κάτω από το κάθισμα, με ανοιχτά τα απειλητικά της σαγόνια. Ο εν λόγω κύριος (που ποζάρει στη φωτο αριστερά) δώρισε την πολυθρόνα αυτή στον Πρόεδρο Johnson, στις 8 Σεπτεμβρίου, 1865.

Ο ίδιος είχε δωρίσει κι άλλες καρέκλες φτιαγμένες από αρκούδες και από κέρατα μεγάλων ελαφιών σε πολιτικούς των ΗΠΑ. Ανάμεσα σ' αυτές ήταν και μία καρέκλα από κέρατα ελαφιού στον Πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, στις 26 Νοεμβρίου του 1864.

Πέντε μήνες αργότερα, συνόδευσε τη σορό του δολοφονηθέντα Προέδρου στην τελευταία του κατοικία, ισχυριζόμενος πως ήταν και μάρτυρας της δολοφονίας. Εκείνη τη μέρα, οι New York Times σχολίασαν την παρουσία του στη νεκρόσημο πομπή, "Μεγάλη εντύπωση έκανε η παρουσία του κ.Kinman, ο οποίος εμφανίστηκε με πλήρη κυνηγετική αμφίεση από δέρμα ζώων και φτερά, και με το τουφέκι στον ώμο. Ο κ.Kinman, όπως θυμόμαστε, δώρισε στον Πρόεδρο πριν λίγο καιρό μια καρέκλα φτιαγμένη από κέρατα μεγάλων ελαφιών Καλιφόρνιας, και συνεχίζοντας τη γνωριμία με τον Πρόεδρο, λέγεται, πως είχε μαζί του μια μακρά συζήτηση την προηγουμένη της δολοφονίας."

Ο Seth Kinman έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ως ιδιοκτήτης πανδοχείου στο Table Bluff της California και πέθανε το 1888 σε ηλικία 72 ετών (!) όχι από γηρατειά, αλλά από ατύχημα, όταν αυτοπυροβολήθηκε καταλάθος στο πόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails