Protected by Copyscape Online Infringement Check

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Το Τέρας - Aileen Wuornos

Πρόσφατα είδα μια ταινία την οποία ήθελα να δω εδώ και πολύ καιρό, την ταινία "Monster" παραγωγής 2003, με πρωταγωνίστριες τις Charlize Theron και Christina Ricci. Η Theron κέρδισε και το Oscar Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της.

Είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Aileen Wuornos, μιας εκ των πρώτων γυναικών κατά συρροή δολοφόνων στην Αμερική. Η "Lee" πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια στο Μίτσιγκαν όπου μεγάλωσε. Εκεί βίωσε την κακοποίηση και έγινε πόρνη στα 13 της. Στη συνέχεια πήγε στη Φλόριντα, όπου έβγαζε τα προς το ζειν σαν πόρνη του δρόμου, ικανοποιώντας της ορέξεις των νταλικέριδων και λοιπών περαστικών. Το σενάριο της ταινίας εστιάζεται στην περίοδο των 9 μηνών (1989 - 1990), κατά τη διάρκεια της οποίας η Wuornos είχε σχέση με μία γυναίκα ονόματι Selby (πραγματικό όνομα Tyria Moore), που στην ταινία την υποδύεται η Christina Ricci. Τότε ήταν που άρχισε να δολοφονεί τους υποψήφιους πελάτες της, ώστε να τους παίρνει τα λεφτά χωρίς να χρειάζεται να κάνει μαζί τους σεξ. Έτσι, ενώ έχουμε συνηθίσει να ακούμε για κατά συροή δολοφόνους με θύματα πόρνες, αυτή τη φορά μία πόρνη, η Wuornos, γίνεται θύτης και ψυχρή εκτελέστρια.

Η ταινία είναι μία τρομακτική εμπειρία. Και το χειρότερο είναι πως πρόκειται για πραγματική ιστορία. Η πρωταγωνίστρια δεν είναι μια τρελή σήριαλ κίλλερ που σκοπό έχει να σπείρει τον τρόμο και να γίνει διάσημη για τις φρικιαστικές πρακτικές της, όπως θέλουν τα στερεότυπα του Χόλυγουντ. Δολοφόνησε 7 άνδρες για να τους ληστέψει και να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό της και την ερωμένη/νταβατζή της, την οποία πραγματικά αγάπησε. Η Lee εκτελέστηκε το 2002. Βλέποντας όμως την ταινία και γνωρίζοντας και την πραγματική ιστορία δεν μπορείς παρά να νιώσεις θλίψη για έναν άνθρωπο που ναι δεν μετάνιωσε ποτέ, αλλά αυτή η έλλειψη συνείδησης είναι και το πιο βαρύ κατηγορώ για μια κοινωνία που λεηλάτησε την ανθρωπιά της σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργήσει ενα πραγματικό Τέρας. Εξάλλου μόνο ένα τέρας μπορεί να γεννήσει ένα άλλο Τέρας...

Το τρέιλερ της ταινίας


Κάποιος ανέβασε την ταινία εδώ για όσους ενδιαφέρονται.
Το Τέρας (χωρίς ελληνικούς υπότιτλους)

Η πραγματική ιστορία της Aileen Wuornos με φωτογραφικό υλικό

Η προδοσία

Η τελική ομολογία

Η τρέλα πριν την εκτέλεση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails