Protected by Copyscape Online Infringement Check

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ένα πολύ καλό άρθρο για την ανοησία της ελληνικής κοινωνίας και τηλεόρασης.


Το συγκεκριμένο άρθρο αναρτήθηκε στον "Αδέσμευτο Λόγο" και επειδή συμφωνώ απόλυτα με τα όσα αναφέρει, θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

"Η ελληνική τηλεόραση είναι μία μικρογραφία της ανοησίας που διέπει την σημερινή Ελλάδα ή μήπως μας κάνει να πιστέψουμε ότι η σημερινή Ελλάδα είναι ανόητη; Εδώ και μερικά χρόνια, αυτό που εισπράττω από την ελληνική τηλεόραση είναι...
περσινά ξινά σταφύλια. Εδώ και μερικά χρόνια βλέπω εκπομπές που σχολιάζουν τις άλλες μισές εκπομπές, οι οποίες σχολιάζουν τις προηγούμενες κ.ο.κ. και η ζωή συνεχίζεται, με χαμηλό budget εκπομπής και υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πρωτεργάτης στο συγκεκριμένο σπορ ο Θέμος Αναστασιάδης πριν 10 χρόνια, που χάριν στο copy paste των χαριτωμένων ανοησιών, των υπολοίπων τηλεοπτικών εκπομπών, έφτασε να κάνει νούμερα από τα "νούμερα". Τι εκπομπή ήταν αυτή; Κάνεις ανοησία, την μοντάρω, λέω και κάτι χαριτωμένο, γελάει ο αποβλακωμένος τηλεθεατής, το βγάλαμε το μεροκάματο και σήμερα. Η συνταγή πέτυχε...Έτσι και άλλες εκπομπές ποντάρισαν πάνω εκεί όπως είναι το Ράδιο Αρβύλα, που κάνει όλα τα παραπάνω με λεξιλόγιο που προσπαθεί να πιάσει τον παλμό της νεολαίας για να κάνει νούμερα. Τα ίδια και ο Λαζόπουλος: Κάνεις ανοησία, την μοντάρω, λέω και κάτι χαριτωμένο, βρίζω το κράτος, το σύμπαν όλο γιατί ξέρω πως ο Έλληνας έχει οργή μέσα του και άρα αν βρίζω τους πάντες θα τον πάρω με το μέρος μου, γελάει ο αποβλακωμένος τηλεθεατής, το βγάλαμε το μεροκάματο και σήμερα. Βέβαια αυτό που κάνει ο κ. Λαζόπουλος πολλές φορές, είναι να ξεφεύγει και να κάνει πολλά φάουλ. Έχει την μοναδική ικανότητα να κάνει την σάτιρα, διαπόμπευση. Ίσως γιατί έτσι πουλάει καλύτερα, προωθεί τις "ιδέες" του καλύτερα, ποιός ξέρει! Απλά, η συμπάθεια του κόσμου προς αυτόν είναι αυτό που τον έχει σώσει. Γιατί ο οποιοσδήποτε άλλος να ήταν σε αυτή τη θέση, θα τον είχαν στείλει. Και πόσες μα πόσες άλλες εκπομπές τύπου: Σε σχολιάζω, με σχολιάζεις, σχολιαζόμαστε και γεμίζουμε τον τηλεοπτικό χρόνο με τηλεοπτικές ανοησίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόλυτης ελληνίδας σταρ με την τσόντα που γύρισε... Ασχολούνται τα κανάλια με το τι έκανε μια κακομαθημένη και ατάλαντη, από το πρωί μέχρι το βράδυ...Η Τζούλια γύρισε τσόντα, η Τζούλια παντρεύεται, η Τζούλια στο τμήμα, η Τζούλια στην εκκλησία, η Τζούλια έφαγε, κοιμήθηκε, έκλασε, έχεσε...Και το ραδιοτηλεοπτικό το μόνο που κάνει είναι να λέει: θα τιμωρήσω το Ράδιο Αρβύλα για την θολή τσόντα μετά τα μεσάνυχτα λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω: Όλα τα άλλα κανάλια και εκπομπές που παρουσιάζουν την "απόλυτη ελληνίδα σταρ" και την πλασάρουν ως πρότυπο, προάγουν την ποιότητα; Αν όχι, αυτά γιατί δεν τιμωρούνται; Επειδή δεν την δείχνουν γυμνή; Αυτό είναι το θέμα το γυμνό; Το να βγαίνει δηλαδή σε μεσημεριανή εκπομπή και να λέει χαριτωμένα... "Το έκανα για τα λεφτά, ήταν πολλά τα λεφτά και όλα cool" και να την βλέπουν παιδιά αυτό είναι στα όρια της ευπρέπειας; Σας πληροφορώ, προσωπική μου άποψη, αυτό είναι πολύ πιο καταστροφικό από το να δείχνεις τσόντα μετά τις 12 το βράδυ και μάλιστα θολή με κρυμμένα τα επίμαχα σημεία.


Τέλος, έχουμε τα talent shows, όπως το Ελλάδα έχει ταλέντο, το X-Factor, το Fame Story κλπ, την εύκολη δηλαδή λύση του "να γεμίζουμε τηλεοπτικό χρόνο και να αξιοποιούμε άτομα με ταλέντο ή χωρίς με σκοπό το κέρδος. Χαμηλό κόστος από την μία, τρελά κέρδη από την άλλη. Κάνουμε τους συμμετέχοντες πρωταγωνιστές για 1-2 έτη και εν συνεχεία έρχεται η νέα φουρνιά που θα την κάνουμε κιμά...Το μεροκάματο το βγάλαμε..." Η ουσία είναι πως η σημερινή τηλεόραση μας κάνει ανόητους, μας θέλει ανόητους και μη απαιτητικούς για να μπορεί να μας έχει υποχείρια καταναλωτικών προτύπων αλλά και ενίοτε πολιτικών θέσεων που θέλει να πλασάρει. Δυστυχώς τέτοιοι είμαστε, τέτοιους έχουμε...Να τους χαιρόμαστε!"

http://www.adesmeutoslogos.co.cc/2010/04/blog-post_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails